Algemene informatie

Het doel van de ijsclub
Ons belangrijkste doel als vereniging is dat mensen in Breukelen kunnen schaatsen. En dat iedereen kan ervaren wat voor een mooie sport schaatsen is! Een prachtige sport die je alleen, maar ook in een groep kunt beoefenen.
Wanneer kan er geschaatst worden?
De ijsmeesters van IJsvereniging Breukelen gaan  pas water op de ijsbaan zetten als er een aantal dagen nachtvorst is geweest, het gras stopt dan met groeien en de grond is dan koud genoeg zodat je een mooie ijsbaan kunt maken. Voordat er water op de baan gaat wordt het gras nog een keer gemaaid. Het vollopen van de ijsbaan duurt ca. anderhalve dag. Dan is het wachten tot er ijs komt. Het ijs moet 8 centimeter dik zijn om met KNSB-goedkeuring te mogen schaatsen.
Als de temperatuur onder nul daalt, en ook de windsterkte en de luchtvochtigheid gunstig zijn, kan de ijsvorming beginnen. De wind speelt een belangrijke rol. Een oude stelregel is, dat ijs (zonder sneeuw) bij elke graad vorst 2,5 mm per dag aangroeit. Als het ijs ongeveer 8 cm dik is, kan er al op onze natuurijsbaan geschaatst worden.
Lidmaatschap
Het lidmaatschap van IJsclub Breukelen kost €10,- euro per persoon per seizoen. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid, als minstens één van de ouders/verzorgers lid is/zijn. 
De kinderen die lid zijn van het jeugdschaatsen mogen gratis komen schaatsen!

Als je lid bent mag je gratis op de ijsbaan in Breukelen schaatsen, plus op alle natuur ijsbanen op de Loosdrechtse plassen.

Lid worden klik op de rode button!

Lid worden?
klik hier
Toegangsprijzen

Leden: gratis, op vertoon van je lidmaatsschapsnummer.

Niet-leden: €2,50

Schaatsverhuur: €2,50

(ijshockeysticks en pucks zijn niet toegestaan)

Openingstijden buitenbaan

Zodra er ijs ligt worden deze tijden

bekend gemaakt

Adres

Straatweg 185A

3621 BM Breukelen

info@ijsclubbreukelen.nl

Sponsoren:

© 2019 Samfish Design

IMG-20180205-WA0002