Het doel van de ijsclub
Ons belangrijkste doel als vereniging is dat mensen in Breukelen kunnen schaatsen. En dat iedereen kan ervaren wat voor een mooie sport schaatsen is! Een prachtige sport die je alleen, maar ook in een groep kunt beoefenen.
Wanneer kan er geschaatst worden?
De ijsmeesters van IJsvereniging Breukelen gaan  pas water op de ijsbaan zetten als er een aantal dagen nachtvorst is geweest, het gras stopt dan met groeien en de grond is dan koud genoeg zodat je een mooie ijsbaan kunt maken. Voordat er water op de baan gaat wordt het gras nog een keer gemaaid. Het vollopen van de ijsbaan duurt ca. anderhalve dag. Dan is het wachten tot er ijs komt. Het ijs moet 8 centimeter dik zijn om met KNSB-goedkeuring te mogen schaatsen.
Als de temperatuur onder nul daalt, en ook de windsterkte en de luchtvochtigheid gunstig zijn, kan de ijsvorming beginnen. De wind speelt een belangrijke rol. Een oude stelregel is, dat ijs (zonder sneeuw) bij elke graad vorst 2,5 mm per dag aangroeit. Als het ijs ongeveer 8 cm dik is, kan er al op onze natuurijsbaan geschaatst worden.
Lidmaatschap 2020-2021
Het bestuur heeft besloten om voor het schaats seizoen 2020-2021 geen contributie te innen. Met alle COVID ontwikkelingen
en ontwikkelingen van de oprichting van de skeelervereniging  vinden wij het niet meer dan gepast om dit jaar iedereen
gratis lid te laten blijven zijn. Dus als je afgelopen jaar lid was van onze mooie ijsclub, dan ben je dit jaar automatisch ook lid.

De kinderen die lid zijn van het jeugdschaatsen mogen gratis komen schaatsen!

Als je lid bent mag je gratis op de ijsbaan in Breukelen schaatsen, plus op alle natuur ijsbanen op de Loosdrechtse plassen.

Lid worden klik op de rode button!

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2020-2021

De Algemene Ledenvergadering van IJsclub Breukelen zal dit jaar plaatsvinden op woensdagavond 18 november 2020 om 20.30u
Locatie: IJsclub gebouw , Straatweg 185A. Wil je hierbij aanwezig zijn, stuur ons dan een email info@ijsclubbreukelen.nl

Lid worden?
klik hier
Toegangsprijzen

Leden: gratis, op vertoon van je lidmaatsschapsnummer.

Niet-leden: €2,50

Schaatsverhuur: €2,50

(ijshockeysticks en pucks zijn niet toegestaan)

Openingstijden buitenbaan