top of page
  • Redactie

IJSCLUB BREUKELEN STEUNT PLAN AANLEG SKEELERPISTE

Middels dit schrijven informeren wij alle leden van IJsvereniging Breukelen


Het bestuur van de bijna 100-jarige IJsclub Breukelen heeft op woensdag 10 juni jl. ingestemd met de realisatie van een skeelerpiste op het huidige ijsbaanterrein in het Henk van der Griftpark in Breukelen-Noord.


Dat was zeker geen makkelijk besluit aangezien er na realisatie van de skeelerbaan nog maar een beperkt stuk grasland overblijft waarop –eventueel- alsnog over een ‘kleine natuurijsbaan’ kan worden beschikt. Die sentimenten lagen ten grondslag aan het feit dat de club lang de tijd heeft genomen om tot een weloverwogen besluit te komen.


En dat weloverwogen besluit is dat de realiteit van vandaag het heeft gewonnen van het sentiment. De club is er zich terdege van bewust dat in deze tijd natuurijs op een onder water gezet terrein nauwelijks nog mogelijk is: er wordt sneller op de plassen geschaatst dan op de ijsbaan. De aan te leggen skeelerpiste, die 200 meter lang, 6 meter breed is en opstaande bochten heeft, kan het hele jaar door jong en oud worden gebruikt. Daarbij is de skeelerpiste bij uitstek geschikt om in de zomermaanden de schaatstechniek onder de knie te krijgen. Naar verwachting geeft dat m.n. het jeugdschaatsen een enorme impuls.


Met de Initiatiefgroep, die de realisatie van de skeelerbaan trekt, heeft de IJsclub wel de afspraak gemaakt dat het resterende grasterrein behouden blijft om dat –bij voldoende vorst- alsnog onder water te kunnen zetten en als ‘krabbelbaan’ te gebruiken. Overigens blijft de IJsclub Breukelen wel als ijsclub bestaan om in de wintermaanden het jeugdschaatsen op de Vechtse Banen in Utrecht te begeleiden en … als er voldoende sterk ijs op de plassen ligt, daarop toertochten te blijven organiseren. Onderzocht wordt nog of het middenterrein van de skeelerpiste kan worden voorzien van leidingen zodat er gegarandeerd enkele weken per jaar op dat middenterrein geschaatst kan worden.


De Breukelse sporticoon en oud-wereldkampioen schaatsen Henk van der Grift was heel ingenomen met het besluit van zijn oude schaatsclub. “Ze zijn niet blijven steken in het sentiment, maar pakken de kans voor de combinatie skeeleren/schaatsen. Ik ga mijn waardering uitspreken voor het genomen besluit”, was zijn commentaar.


De komende weken zal de Initiatiefgroep, die de aanleg van een skeeler/schaatsbaan realiseert, de voorbereidingen voor de aanleg concreet gaan uitwerken. Eén onderwerp is het oprichten van een skeelervereniging. Daarvoor hebben zich intussen meerdere kandidaat bestuurders en personen die willen helpen om het project te realiseren, gemeld.


Dinsdag 29 juni 2020


Nadere informatie wat betreft de skeelerbaan kunt u verkrijgen bij:

Jan M. Tilmans, projectleider Realisatie Skeelerpiste Stichtse Vecht

T: +31 (0) 6 25 03 26 09 – E: info@sportstill.nl


Impressiefoto Skeelerpiste Stichtse Vecht op huidige ijsbaanterrein in Breukelen

(Opmaak: 23 juni 2020)

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page